Ian McKellen e ka luajtur princin tragjik në vitin 1971. Gjysmë shekulli më vonë i është rikthyer rolit të Hamletit me trupën e Teatrin Mbretëror të Windsorit. Më poshtë janë disa pamje nga shfaqje e dikurshme dhe e tashme e Hamletit.

Në moshën 82 vjeçare, Ian McKellen si Hamleti (foto: Tristram Kenton/The Guardian)

Kanë kaluar 50 vjet qëkur e luajti Hamletin me regji të Robert Chetwynit (foto: Trinity Mirror/Mirrorpix/Alamy Stock Photo)

Më 1971, Susan Fleetwood e luajti Ofelinë përkrah McKellenit (foto: Donald Cooper/Alamy)

“Nuk besoj se isha i mirë”, ka thënë ai për Hamletin e vitit 1971 (foto: Donald Cooper/Alamy)

Në tragjedinë e Shekspirit, Hamleti është më së shumti 30 vjeç i vjetër (foto: George Wilkie/The Observer)

“Shfaqja e re është një mënyrë për të kuptuar se sa kemi nevojë për të parë atë që dëgjojmë”, ka thënë aktori veteran (foto: Tristram Kenton/The Guardian)

Regjia e shfaqjes së re është bërë nga Sean Mathias me trupën e aktorëve që luajtën te Kopshti i qershive të Anton Chekhovit (foto: Tristram Kenton/The Guardian)