Njëzet vjet dhe shumë përsëritje të telefonave celularë më vonë, duket se është koha për të thirrur përsëri kastin e filmit “The Matrix”.

Variety raporton se një film i katërt i sagës “The Matrix” është në rrugën e tij, dhe kjo është bërë e ditur nga kryetari i “Warner Bros. Picture Group”, Toby Emmerich, shkruan Tor,Keanu Reeves dhe Carrie-Anne Moss do të riprodhojnë rolet e tyre si Neo dhe Trinity, dhe Lana Wachowski do të jetë regjisore e filmit nga një skenar i Aleksandar Hemon dhe David Mitchell.

“Ne nuk mund të jemi më të ngazëllyer sesa për faktin që do të hymë përsëri në rrjedhat e ” Matrix” me Lanan”, tha Emmerich.

“Lana është një vizionare e vërtetë – një krijuese njëjës dhe origjinale” dhe ne jemi të entuziazmuar që ajo po shkruan, drejton dhe prodhon këtë kapitull të ri të “The Matrix”.

Ende nuk ka ndonjë fjalë rreth afatit kohor se kur është parashikuar të dalë filmi, ose nëse Laurence Fishburne do të rimarrë rolin e tij si Morpheus dhe me të vërtetë do të ribashkojë të tri drejtimet e trilogjisë origjinale.