Saoirse Ronan do  të debutojë në skenën teatrore të Britanisë në një version “feminist” të Macbeth.

Ajo do t’i bashkohet kolegut të saj James McArdle në teatrin Almeida në Londër, në një produksion që do të paraqesë një “marrëdhënie më ekuivalente” midis Macbeths.

Tragjedia e Makbethit do të vihet në skenë nga Yaël Farber, i cili është përshkruar nga drejtori artistik i Almeida-s Rupert Goold si një “regjisor tokësor, politik, me gjak dhe baltë”. Goold shtoi se shfaqja do të jetë një përvojë e brendshme në hapësirën intime të Almeida.

Prodhimi ishte në proces përpara se teatrot të mbylleshin për shkak të pandemisë, por tani do të hapet në shtator për audiencat e distancuara nga shoqëria, duke zvogëluar kapacitetin e tij nga 325 në rreth 100-120 njerëz.

Performanca e Ronan do të pasojë debutimin në Kanë të The French Dispatch të Ëes Anderson, në të cilin aktorja luan “një grua misterioze”.

Tragjedia e Makbethit do të mbahet në teatrin Almeida nga 25 shtator deri më 20 nëntor.