Nëse keni porositur ndonjëherë Coca Cola në McDonald’s, atëherë me siguri keni vënë re se ka shije krejtësisht të ndryshme nga ajo që mund të blini në një dyqan ose të merrni në një kafene – dhe ju nuk jeni i vetmi

E thënë thjesht, zinxhiri i këtyre restoranteve të ushqimit të shpejtë kujdeset më mirë për këtë pije të gazuar, e preferuar nga shumë njerëz, shkruan Reader’s Digest.

Gjëja kryesore është në paketim – shurupi i Coca Cola-s vjen në këto restorante në enë prej çeliku të pandryshkshëm, ndërsa në disa të tjera vjen në qese plastike.

Pas mbërritjes në restorant, shurupi dhe uji ftohen mirë, dhe më pas me një metodë të veçantë, pra nëpërmjet një tubi të madh, përzihen, karbonizohen dhe derdhen në një aparat, për të qëndruar maksimalisht i ftohtë, nga i cili pija e gazuar më vonë u shërbehet mysafirëve.

Përveç kësaj, McDonald’s përdor gyp special kashte që janë pak më të gjera se zakonisht, kështu që shija e kësaj pijeje mund të ndikojë në të gjithë receptorët tuaj të shijes.