Një fotografi që simbolizon “dashurinë dhe dhembshurinë” e një gruaje 85-vjeçare braziliane që merr përqafimin e saj të parë pas pesë muajsh nga një infermiere përmes një “perde përqafimi” transparent, është shpallur si fotografia botërore për vitin 2021, në konkursin e “World Press Photo of The Year”, çmimi që i jepet fotografive të shkrepura nga mediat ndërkombëtare.

Fotografia është shkrepur nga fotografi danez Mads Nissen që ka kapur në San Paolo të Brazilit përqafimin e një infermiere me një zonjë të moshuar, në një vend thellësisht të tronditur nga më shumë se 360 mijë viktima nga COVID-19.

Çmime të tjera u ndanë për kategori specifike, si fotolajm, mjedis, sport dhe portret. /Telegrafi/