Nëse më në fund ka ardhur koha për të rinovuar shtëpinë tuaj, ka shumë të ngjarë që ju të ndiheni paksa të mbingarkuar në detyrën që keni para jush.

Pavarësisht nëse jeni duke kërkuar për të përditësuar shtëpinë tuaj në mënyrë që ta shisni atë ose thjesht për t’i dhënë asaj një shtysë aq të nevojshme të jetës, është më mirë të shkruani një listë të gjithçkaje që dëshironi të ndryshoni.

Këto ndryshime mund të përfshijnë lyerjen e mureve, ngjyrosjen në oborrin e përparmë dhe të pasmë, ose blerjen e mobiljeve të reja.

Sidoqoftë, ka disa mënyra për të bërë ndryshime të thjeshta në shtëpinë tuaj, të cilat mbase nuk i keni marrë parasysh, por mund të bëjnë të luajnë rol të madh në pamjen përfundimtare të shtëpisë.

Dyer të jashtme

Ndërsa është thelbësore të bëni ndryshime brenda shtëpisë, një element i rinovimit që shpesh mund të harrohet është dera e përparme ose e pasme. Dyert tuaja të jashtme mund të jenë një nga gjërat e para që njerëzit shohin kur ecin ose kalojnë me makinë pranë shtëpisë tuaj dhe mund të krijojnë një ndjenjë që nuk ju pëlqen. Ky është veçanërisht rasti nëse duket e vjetër. Jo vetëm kjo, por ju jeni në rrezik më të madh që dera t’i nënshtrohet elementëve natyralë dhe të lejojë të futet ujë ose ajër i ftohtë. Prandaj, kur bëhet fjalë për përditësimin e shtëpisë tuaj, është më mirë të investoni në dyer të reja të jashtme.

Opsione të zgjuara ruajtjeje

Ndonjëherë nuk është çështje e shtimit të më shumë hapësirës në formën e një dhome tjetër; përkundrazi, thjesht mund të nënkuptojë të kesh një perspektivë të re në hapësirën që tashmë ke. Ka disa ide me të vërtetë të mençura për ruajtjen – kjo do të jetë dukshëm më e lirë dhe më e shpejtë sesa rritja e madhësisë së shtëpisë tuaj. Për shembull, shtimi i rafteve të murit që sillen rreth perimetrit të dhomës tuaj të gjumit për të mbajtur të gjithë librat tuaj është një përdorim më efektiv i hapësirës, ​​në krahasim me një raft librash nga dyshemeja në tavan.

Ndërrimi i sirtarëve dhe dorezave të dyerve

Ky është një nga ndryshimet më të shpejta, por çuditërisht më efektive që, për fat të keq, shumë njerëz e anashkalojnë. Sidoqoftë, ndërrimi i dorezave në dyert ose sirtarët tuaj mund të ndryshojë menjëherë pamjen e plotë. Zgjedhja për të kaluar nga një dorezë me pamje tradicionale në një dorezë moderne, mund të transformojë një derë të brendshme të modës së vjetër në një moderne të hijshme. Përndryshe, ju mund të zgjidhni një dorezë qelqi në vend të asaj të drurit. Në vend që të zëvendësoni të gjithë njësinë ose derën e sirtarit, bërja e këtij ndryshimi të thjeshtë do të rinovojë plotësisht pamjen dhe ndjesinë brenda pak minutash.