Rikthimi  i panairit të librit në formën e tij klasike  për botues lexues dhe autorë është  jetuar si  festë dhe gëzim.

Statistikat e shitjeve, sipas botuesve rezultojnë  30 perqind më pak se në vitin 2019.  Kjo sipas tyre janë shenjat e pandemisë tek libri.

Ndërkohë që shijet e leximit, janë të fokusuara tek romanet, kryesisht nobelistët, por këtë vit një interes shtuar është edhe për librat psikologjik.

Botuesit rendisin ndër librat më të kërkuar.

Panairi i 24 i librit nga punonjësit e librit shihet si një dritë shprese për të kapërcyer krizën që la pas pandemia .