Ministri i Kultures,Hysni Ismaili,sot realizoi takim me ambasadoren e Japonisë ne Republiken e Maqedonisë së Veriut, Keiko Haneda.
Bashkëbiseduesit në takim i theksuan lidhjet e mira tradicionale kulturore mes dy vendeve të krijuara që nga viti 1994.

Poashtu, një nga aktivitetet domethënëse në fushën e kulturës, njihet filmi maqedonas
“ Punk ne e mrtov ” (2016) ,si pjesë e projektit “Kinema Yugo”, i cili u mbështet nga ambasadat e Republikës së Maqedonisë Veriore,Republika e Serbisë dhe Republika e Sllovenisë në Tokio.
Mes te tjerash u fol edhe për pjesëmarrjet e poetëve japonez në manifestimin Mbrëmjet e poezisë Strugane.
Ndërkaq,në vitin 2019, me mbështetjen e Ministrisë së Kulturës të Republikës së Maqedonisë Veriore, Jana Maneva-Cuposka implementoi projektin “Ceiz” në Tokio, dhe Suzana Milevska mori pjesë në konferencën ” Sound International : Gender: Aktivism”, e cila njejtë u mbajt në Tokio.

Gjithashtu, pjesëmarrja e përfaqësuesve të komunitetit kombëtar Maqedonas të Këshillit Ndërkombëtar të Muzeve-MNC u mbështet financiarisht nga Ministria e Kulturës së vendit.

Poashtu, Ministia e Kulturës së Republikës së Maqedonisë Veriore ka shprehur interes të zgjerojë bashkëpunimin kulturorë me Japoninë,e cila do të arrihet me nënshkrimin e dokumentave ndërshtetërore nga të dyja palët.