Hollivudi ka njohur tashmë yje si Marilyn Monroe, Steven Spielberg dhe Kobe Bryant, ndër të tjera, por ajo që shumë nuk e dinë është se Walk of Fame merr më shumë se 200 aplikime çdo vit, me të famshëm nga e gjithë bota që aplikojnë për t’i bërë yjet me emrin e tyre që të shfaqetn në trotuarin e rrugës legjendare.

Sa kushton të kesh një yll në Hollywood Walk of Fame?

Pasi kanë bërë një listë të personazheve të famshëm që plotësojnë të gjitha kërkesat për një yll në Walk of Fame, si p.sh. janë marrë me fushën e industrisë për më shumë se pesë vjet dhe kanë fituar një nga çmimet më të rëndësishme në fushën e tyre, ata që kanë marrë çmimin nga shumica e votave të publikut kalon në fazën tjetër.

Këtu, një panel prej pesë ekspertësh më në fund zgjedh të famshmit që do të vulosin emrat e tyre në tokën e Hollivudit. Përveç kësaj, të nominuarit duhet të shkruajnë një letër që pranon njohjen dhe çmimin.

Por nuk mbaron me kaq, sepse kur një artist i nivelit të Michael Jackson merr këtë çmim, duhet të paguajë për mirëmbajtjen e yllit, një shifër që vetëm më të pasurit mund ta përballojnë.

Siç zbulohet nga faqja e internetit Walk of Fame, të famshmit që marrin një yll duhet të paguajnë 50,000 dollarë dhe ky çmim përfshin krijimin e yllit me emrin e tyre, si dhe mirëmbajtjen e tij në të ardhmen.