Flokët mund të i mbani edhe duke mos përdorur shumë produkte.

Zakonisht gabimet më të zakonshme që i bëjmë për flokë është se duke u munduar të i mbajmë flokët të shëndetshme ne i dëmtojmë flokët më shumë, raporton “Comopolitan”.

Këtu gjeni se si ta ndaloni dëmtimin:

Përdorimi i krehërve të vjetër 

Gabimi më i madh që bëjmë është mos largimi nga krehëri flokët e mbetura të cilët janë të mbushur me bakterie dhe mikrobe.

Përdorimi i një lidhëse elastike të fortë 

Lidhëset më të mira për flokë janë ato të cilat janë të buta dhe që nuk i shtrëngojnë flokët shumë.

Përdorimi i kemikateve të ndryshme për flokë

Shumë kemikate të ndryshme për flokë nuk i dëmtojnë vetëm flokët mirëpo edhe shëndetin tuaj.

Të ngrini temperaturën shumë lart kur përdorni tharëse të flokëve

Është thënë nga shumë stilist që temperatura e lart kur thani flokët nuk preferohet, duhet të përdorni një tharëse që ka opsionet e ulëta mesme dhe më e larta. E duhura është të përdorni temperaturën mesatare.

Të mos kujdeseni për majat e flokëve 

Kujdesi ndaj majave të flokëve është tejet e rëndësishme nëse dëshironi të keni flokë të shëndetshme.

Të mos i prisni shumë shpesh flokët

Flokët duhet të prihet të paktën nga 6 apo 8 muaj, nëse dëshironi të keni gjallëri dhe volum të flokëve.