Vlerësimet e Sotheby`s mund të arrijnë deri në tetë milion euro (6.9 milion) kur të shitet në ankand muajin tjetër. Eksperti i Van Gogh Martin Bailey ka thënë kjo është hera e parë që ne jemi në gjendje ta shohim atë siç duhet.

Një pikturë e Vincent Van Gogh e një rruge në Paris është shfaqur për herë të parë pasi kaloi më shumë se 100 vjet pas dyerve të mbyllura. Sipas BBC, ajo ka qenë në pronësi të një familje franceze për shumicën e kohës që kur u pikturua në 1887.

Vlerësimet e Sotheby’s mund të arrijnë deri në tetë milion euro, kur të shitet në ankand muajin tjetër. Eksperti i Van Gogh Martin Bailey ka thënë kjo është hera e parë që ne jemi në gjendje ta shohim atë siç duhet.

“Riprodhime të vogla janë bërë në të kaluarën, shpesh në të zezë dhe të bardhë. Ajo që është emocionuese është se ajo është një pikturë e Van Gogh e cila është fshehur që kur u bë nga artisti. Ka qenë gjithmonë në koleksione private, kështu që vetëm pronarët dhe miqtë e tyre e dinin atë. Ishte një pamje interesante sepse është një vepër kalimtare midis viteve holandeze të Van Gogh, kur ai pikturoi me ngjyra të errëta dhe tokës dhe veprat e që bëri në Provence. Ishte në Paris që ai zbuloi Impresionistët dhe kjo çoi atë për të eksploruar ngjyrën,”-ka thënë Bailey.

Ishte një nga një seri punimesh që Van Gogh krijoi ndërsa qëndronte me vëllain e tij Theo në 1886 dhe 1887. Piktura do të shfaqet në shtëpitë e ankandeve Sotheby në Paris, Amsterdam dhe Hong Kong përpara shitjes së saj në 25 mars.