Në ambientet e panairit u ndanë dje çmimet tradicionale të Shoqatës së Botuesve të Kosovës, për panairin e 24-t të librit “Prishtina 2024”.

Juria me përbërje Majlinda Rama, kryetare, Behar Gjoka anëtar dhe Alketa Gashi, anëtare, vlerësuan si vijon:

Çmimet e Panairit të Librit 2024

Në ambientet e panairit u ndanë dje çmimet tradicionale të Shoqatës së Botuesve të Kosovës, për panairin e 24-t të librit “Prishtina 2024”.

Juria me përbërje Majlinda Rama, kryetare, Behar Gjoka anëtar dhe Alketa Gashi, anëtare, vlerësuan si vijon:

1 – Çmimi për letërsinë për fëmijë: FLORI KASAJ, për librin “Andrushi”, (botim i Argetës, Tiranë)

2 – Çmimi për përmbledhjen poetike: DONIKA DABISHEVCI, për librin “E gjithkohshmja – ANDËRR”, (botim i Littera, Prishtinë)

3 – Çmimi për romanin: BESNIK MUSTAFAJ, për romanin “Fati i marrë”, (botim i Onufrit, Tiranë)

4 – Çmimi për studim – publicistikë: FATMIR TOÇI, për librin “Arbëreshët”, (botim i Toena, Tiranë)

5 –Çmimi për përkthimin: AIDA BARO, për librin “Të mbyturit dhe të shpëtuarit”, (botim i Dukagjinit, Prishtinë)

6 – Çmim si autor i vitit: BAJRAM KOSUMI, për librin “Enciklopedia imagjinare”, (botim Artini, Prishtinë)

7 – Çmim për vepër kapitale: SALI LUTOLLI, për librin “Kalorës i udhës pa fund”, (botim i Faik Konica, Prishtinë)

8 – Çmimi Special Klara Kodra – Për kontribut të shquar në letërsinë shqipe

9 – Çmim i Madh për Vepër Jetësore: ALI ALIU.

10 – Çmim i Madh për Vepër Jetësore: REXHEP QOSJA.