Nadia Matievskaia është bërë e njohur për një lloj “peneli” të pazakontë që ajo përdor për të pikturuar veprat e saja.

Artistja autodidakte nga Bjellorusia, në të vërtetë përdor gjoksin dhe duke gjykuar detajet që ia arrin të portretizojë, ajo e bën atë në një mënyrë mjaft të jashtëzakonshme.

Nadia asnjëherë nuk ka studiuar për t’u bërë piktore. Ajo dëshironte të ndiqte një karrierë në industrinë e muzikës, por një vit e gjysmë më parë filloi të marrë mësime aktrimi dhe zbuloi një talent të fshehur.

Kurset në të cilat, ndoqi mësuan që artistja e re të çlirohej nga pengesat dhe të eksploronte ndjenjat e saj të brendshme, por ata gjithashtu e ndihmuan atë të eksperimentonte me trupin e saj dhe të zbulonte një mënyrë origjinale për të ndërtuar një karrierë si piktore.