24.4 C
Tetovo
27-07-2021

Lajme

Teatër

Film

KOSOVA PËR HERË TË PARË NË FESTIVALIN E FILMIT NË VENECIA

Sukseset e kinematografisë vendore po pasqyrohen pjesëmarrjen e shumtë të prodhimeve vendore filmike në festivale të rëndësisë lartë në shtete të ndryshme.

Serialet më të shikuara në Amerikë

Kinematografia shpesh është cilësuar si pjesa më e pëlqyer e njerëzve për të kaluar momente relaksimi. Ndonëse me kalimin e viteve bota...

Të Fundit

Arte Pamore

Ekspozohet koleksioni i Pjetër Rraboshtës, fotografi që risjellin Shkodrën e viteve ‘40

https://central.gjirafa.com/renderer.html?v=1.1 Pas një periudhe të gjatë mbyllje për vizitorët për shkak të pandemisë, për herë të parë pas...

Në gjurmët e Edward Learit në Shqipëri

Nga: Tim WilsonPërktheu: David Hudhri Lidhja ime me Shqipërinë daton që nga fillimi i viteve 1990, kur u ftova...

Libri

SHKRIMI LETRAR ËSHTË TRAJTA MË E KRISTALIZUAR E GJUHËS

Intervistë me poetin dhe kritikun Shaip Beqiri Bisedoi: Bujar Salihu  Vitin që sapo shkoi është dashur...

Dashuria që frymëzoi romanin “Lamtumirë armë”

Ishte prill 1917 kur Shtetet e Bashkuara i shpallën luftë Gjermanisë dhe Austrisë. Gjatë rekrutimeve, shumë vullnetarë ishin djem dhe studentë të...

Muzika

Lifestyle

5 MËNYRA SE SI NDRYSHOJNË BURRAT KUR BËHEN BABALLARË

Le të hedhim një vështrim më të afërt se si trupat dhe mendjet mashkullore mund të ndryshojnë pasi bëhen baballarë.

PSE GRATË PLAKEN MË SHPEJT SESA BURRAT

Nuk është një sekret që gratë jetojnë më shumë sesa burrat. Por rezulton që gratë plaken më shpejt...

Trashëgimi