#Zgjoi

Në prag të marrjes së vendimit në Akademinë OSCAR, nuk kanë të ndalur mbështetjet për filmin ZGHOI i cili është filmi i parë nga Kosova i futur në listën e ngushtë për Oscars.

Pas përkrahjes së parezervë nga Presidetja e Kosovës, Vjosa Osmani, këngetarja jonë e njohur Dua Lipa, shumë personalitete dhe kineastë të njohur edhe Zëvendëskryeministri i Parë i Maqedonisë së Veriut, Artan Grubi, ka shprehur përkraje për filmin Zgjoi.

Në llogarinë e tij në facebook ai është shprehur:

“Zgjoi po ia del dhe regjisorja Blerta Basholli bashkë me ekipin e filmit po na bën krenar çdo ditë e më shumë, andaj sot o ndajmë një tjetër lajm fanstastik sepse vendosja në listën e ngushtë për çmimin Oscar është sukses për të gjithë.”

Kujtojmë se filmi Zgjoi ka treguar sukses të madh duke u shfaqur në kinematë më të mëdha në botë dhe e duke korur suksese të pafunda. I njëjti pasqyron një pjesë të realitetit dhe vuajtjeve gjatë luftës se fundit në Kosovë. Ky film është fryt i bashkëpunimit të më shumë profesionistëve Kosova, Maqedonia e Veriut, Shqipëria dhe Zvicra.

Sundance triple winner and Kosova’s Academy Awards® submission HIVE is a powerful feminist tale about a group of widows who band together to launch a business to support their struggling families. A must see! #HiveFilm

H.L.I