Një ekip nga Komuna e Athinës, që kryente punime në Rrugën “Aiolou”, zbuloi një kokë të zotit të mitologjisë së grekëve të lashtë – Hermesit

Ministria e Kulturës së Greqisë theksoi se gjetja është në gjendje të mirë dhe është zhvendosur në një depo të Drejtoratit e Antikiteteve.

Skulptura daton në shekujt IV-III p.e.s. Ajo u gjet gjatë riparimeve të sistemin e kanalizimit në Athinën qendrore.