Në kuadër të festivalit të filmit që po mbahet në Kanë të Francës u ndanë disa çmime dedikuar gruas në film, që janë “Women in Motion”. Me këtë çmim kësaj radhe u nderua aktorja Viola Davis.

Kjo 59 vjeçare mbajti një fjalim goxha fuqizues, ku tha se ky çmim do të thotë mirënjohje për trashëgiminë e saj, pra mirënjohje edhe për gratë tjera me ngjyrë.

Davis po ashtu ka thënë se gratë tashmë nuk presin që të definohen nga meshkujt apo ndonjë strukturë tjetër, por vetëm nga vetja e tyre, dhe kjo është bërë e qartë gjatë progresit të saj në karrierë, progres ky të cilin e arriti për të bërë ndryshimin që ka dëshiruar të shihte, pra për gratë. Ajo ka thënë se dëshiron t’i sheh edhe gratë tjera me ngjyrë duke arritur, ashtu si qenie të komplikuara të bukura që janë.

Në këtë ngjarje, Davis u shoqërua nga bashkëshorti i saj, Julius Tennon.

Atje me çmim u nderua edhe regjisorja suedeze Ninja Tiberg, në kategorinë “Women in Motion Young Talent Award”.

Çmimin “Women in Motion” në festivalin e filmit në Kanë të Francës e ndanë kompania franceze Kering dedikuar arritjeve të grave në film.

Ky çmim ndahet prej vitit 2015.