Bob Penny, një profesor dhe aktor i kolegjit në Alabama, i cili interpretoi role të vogla në filma, duke përfshirë “Forrest Gump” dhe “Sweet Home Alabama”, ka vdekur në moshën 87-vjeçare.

Penny vdiq në ditën e Krishtlindjeve, sipas një nekrologjie nga Shtëpia Funerale e Shërbimit Laughlin në Huntsville. Ndërsa nuk u dha asnjë shkak i vdekjes.

I lindur në Anniston në vitin 1935, Penny ishte një poet që kaloi tre dekada si profesor anglez, kryesisht duke dhënë mësim poezi dhe prozë në Universitetin e Alabamës në Birmingham, raportoi AL.com.

Gjatë viteve 1980, Penny gjeti punë duke aktruar në reklama televizive për një dyqan lokal, si dhe për një fushatë United Way në Atlanta. Penny u fut më thellë në aktrim pasi u tërhoq nga universiteti në vitin 1990.

“Më pas filluan të vinin filmat. Isha vërtet me fat. I kisha këto role shumë të vogla, por sigurisht që më ndihmuan në pagesën e hipotekës”, kishte thënë aktori.

Penny u shfaq në më shumë se 30 filma dhe seri televizive. Ai u vlerësua si një “dashamirës” në filmin e vitit 1994 “Forrest Gump” dhe luajti një avokat të çuditshëm të qytetit të vogël në “Sweet Home Alabama”, i publikuar në vitin 2002.