A e keni kaluar ndonjëherë natën duke fjetur nën yje?

Shumica e perëndimorëve të pasur as nuk e kanë menduar atë, duke zgjedhur në vend “luksin” e një dhome hoteli me katër mure dhe një çati.

Sidoqoftë, në epokën virale, një dëshirë për hapësira të hapura gjerësisht, si dhe një dëshirë më e theksuar për të kuptuar kuptimin e jetës, do të shohë njerëzit të tërhequr nga vendet e shkretëtirës që ofrojnë natë paqësore, soditëse nën qiej.

Ndërsa bota bëhet më e urbanizuar, gjetja e qiellit të natës që nuk ndotet nga drita artificiale po bëhet gjithnjë e më e vështirë.

Pse njerëzit tërhiqen nga gjumi nën yje?

Tom Marchant, bashkëthemelues i Black Tomato thotë: “Këto ditë njerëzit po kërkojnë arratisje dhe shikimi i yjeve është një dritare në botët e tjera. Njerëzit kanë humbur veten në qiellin e natës që nga fillimi i kohës dhe kjo nuk bën përjashtim – shikimi me yje është një mënyrë për të zbuluar metodat antike të lundrimit, përparimet e shkencës moderne dhe aftësinë për të ëndërruar të gjitha menjëherë”.

Megjithëse të bësh këtë aktivitet vështirë se do të jetë ilaç, ka pasur prova të qëndrueshme dhe bindëse se kalimi i kohës në natyrë përmirëson shumë shëndetin tonë mendor.