Ngjarjet në serialin e ri “House of the Dragon” ndodhin 200 vite para atyre në serialin e popullarizuar “Game of Thrones”.

Seriali “House of the Dragon”, trailerin e të cilit e lansoi HBO, paraqet tregimin e zhurmshëm të House Targaryen nën sundimin e Mbretit Viserys I.

Dhe natyrisht, në mendjet e secilit personazh ka një qëllim, e ai është të marrin Fronin e Hekurt.

Seriali “House of Dragons” bazohet në librin e autorit George Martin të tituluar “Fire & Blood”, që paraqet Vallëzimin e Dragonjëve, luftën civile në mes Aegon II e Rhaenyra, të cilët luftojnë për fron pas vdekjes së babait të tyre.

Seriali “House of the Dragon” do të shfaqet premierë me 21 gusht 2022 në HBO. Ai ka dhjetë episode.