Është hera e parë që po ndryshohet ngjyra e tapetit në ceremoninë e Oscars, dhe mund të thuhet se ky është ndryshimi më i madh, pasi që cdo ceremoni e ngjashme është përcjellë me ngjyrën e kuqe, shkruan KultPlus.

Tapeti i kuq në ceremoninë e Oscars është përdorë qysh prej vitit 1961, kurse java e fundit ka gjete organizatorët me përgatitjet e ceremonisë që do të mbahet të dielën, dhe përgatitjet kanë shpërfaqë edhe ndryshimin e ngjyrës së tapetit të kuq. Tapeti tashmë do të ketë ngjyrën e shampanjës.

Poashtu një ndryshim tjetër është se këtë vit parakalimi në tapet nuk do të jetë vetëm në ambient të hapur, pasi që parakalimi do të përfshijë edhe një pjesë të mbyllur. Organizatorët kanë potencuar se një pjesë do të mbyllet për shkak të kushteve klimatike, por edhe për sesionin e fotografive. Më herët ka pas ankesa se fotografitë nuk kishin shumë hijeshi nën reflektimin e diellit, përderisa ata ishin të veshur për ceremoni të mbrëmjes.