Viti i ri për dashamirët e filmit “Harry Potter” do të fillojë me një speciale televizive që ribashkon anëtarët e kastit të “Harry Potter”, shkruan KultPlus.

Megjithatë, bashkimi i kastës së aktorëve ka marrë komente të ndryshme nga kritikët, e ku shumë prej tyre kanë vënë në dukje mungesën e autores JK Rowling.

Ka pasur spekulime se shkrimtarja ishte përjashtuar nga programi pasi komentet e saj të mëparshme për njerëzit trans ndanë opinionin publik.

Rowling nuk shfaqet me anëtarët e kastit në speciale dhe shihet vetëm në videoklipet e arkivave.

Specialja sheh ish-yjet e fëmijëve Daniel Radcliffe, Emma Watson dhe Rupert Grint të ribashkohen me anëtarët e tjerë të kastit, duke përfshirë Robbie Coltrane, Helena Bonham Carter, Jason Isaacs, Gary Oldman dhe Ralph Fiennes, transmeton rtv21.tv

Sidoqoftë, ndërsa disa aktorë si Coltrane i referohen Rowling gjatë intervistave të tyre, vetë Rowling shfaqet vetëm përmes videoklipeve të regjistruara në vitin 2019.

Harry Potter 20th Anniversary – Return To Hogwarts publikohet më 1 janar.