Sanduiçi gjatë pushimit tuaj të drekës është shpesh zgjidhja më e lehtë kur keni nevojë për të ngrënë diçka dhe keni pak kohë në dispozicion.

Thuhet se sanduiçi i përdorur si zëvendësim i vakteve është armiku i betuar i dietave. Në realitet nuk është gjithmonë kështu, për aq kohë sa mësojmë të përgatisim një sanduiç i cili nuk tejkalohet me karbohidrate dhe yndyrna.

Përbërësi bazë i një sanduiçi është buka. Më e mira që mund të zgjidhni është ajo e bërë në shtëpi, edhe më mirë nëse është gruri i plotë sepse drithërat e papërcaktuara janë më të pasura me fibra që ndihmojnë në kufizimin e absorbimit të yndyrnave dhe lehtëson tranzitin intestinal. Përndryshe, mund të zgjedhësh bukë të thjeshta dhe me erëza të lehta.

Zgjedhja e përbërësve të duhur për të mbushur sanduiçin është shumë e rëndësishme veçanërisht nëse jemi në dietë. Për një sanduiç të lehtë, gjoksi i pulës në skarë me perime të pjekura, salmoni, i shoqëruar me perime ose një fetë avokado, ose mozzarella e shoqëruar nga perimet e pashmangshme, janë në rregull. Shmangim salcat sa më shumë që të jetë e mundur.

Nëse jeni në dietë, sanduiçi nuk është ushqimi ideal. Sanduiçi është fajtori kryesor për akumulimin e yndyrës që përfshin zorrët, mëlçinë dhe stomakun. Yndyra e barkut nuk është thjesht një shtresë e trashë e lëkurës që ne e quajmë yndyrë, por mund të rreshtojë arteriet dhe të çojë në një sërë problemesh shëndetësore.

Dietologia Lori Walker tha se një përbërës në sanduiç është fajtori më i zakonshëm për këtë yndyrë të rrezikshme që mund të vështirësojë funksionimin optimal të organeve tona të brendshme.

“Buka e bardhë është e pëlqyer për strukturën dhe komoditetin e saj, por është lidhur me një rrezik të shtuar të akumulimit të yndyrës viscerale. Miellit të rafinuar të përdorur i mungojnë fibrat dhe lëndët ushqyese që gjenden në drithërat, gjë që çon në rritje të shpejtë të sheqerit në gjak”, u shpreh ajo.