Pylli i Fazanëve në Maliq, një atraksion turistik vetëm 10 km larg qytetit të Korçës, në këto ditë dimri është pushtuar jo vetëm nga fazanët nga i cili ka marrë emrin dhe pylli por dhe nga sorkadhet.

Kryeministri Edi Rama, në kuadër të rubrikës “Beautiful Albania” ndau foto të këtij pylli, teksa shfaqen pamje përrallore, ku trashësia e dëborës në këtë pyll ka shkuar mbi 20 centimetër.

Me një peizazh fantastik në një sipërfaqe prej 50 hektarësh, ky pyll gëzon statusin e monumentit natyror, ndërsa fazanët janë simboli i monumentit të natyrës./ atsh /