Ekspertët thonë se vrapimi në mot të ftohtë jep një nxitje ndaj vrapimit në mot të ngrohtë për shkak të një sërë faktorësh, duke përfshirë sforcimin, tendosjen metabolike dhe yndyrën kafe që djeg kalori.

Një studim i vitit 2021 nënvizoi mënyrat e ndryshme në të cilat moti i nxehtë mund ta vështirësojë sforcimin – gjetje që nuk duhet të jenë befasuese për këdo që shkon për vrapim në temperatura përvëluese, shkruan Medical News Today.

Një përfitim i vrapit të të ftohtë është nxitja mendore dhe emocionale – që ndihmon në zbutjen e efekteve të çrregullimit afektiv sezonal (SAD) gjatë muajve të dimrit.

Ekspertët rekomandojnë shtresimin e duhur për mot të ftohtë, së bashku me këpucë më të kapura nëse kushtet janë të rrëshqitshme.

Ata shtojnë se vrapuesit e rinj duhet të konsultohen me mjekun e tyre dhe më pas të ndërtojnë ngadalë qëllimet e tyre.