Kryetari i Komunës së Prishtinës Përparim Rama ka pritë arkitektin britanez Ian Ritchie, njëherit mentor i Ramës.Më poshtë sjellim njoftimin e kryetarit Rama.

Patëm kënaqësinë dhe nderin e madh të mirëpresim në Prishtinë, mentorin tim dhe heroin e dizajnit, arkitektin britanez, Profesor Ian Ritchie.

Puna e profesor Ritchie-t është e rrënjosur në ndarjen e vlerave njerëzore, përtej dobisë dhe estetikës, duke inkurajuar arkitektët të mendojnë për rolin shpirtëror të arkitekturës në sferën publike për të përmirësuar cilësinë e jetës.

Në shenjë vlerësimi dhe admirimi për veprën e jetës së tij, ia dhuruam Hyjneshën në fron.

Një pjesë e procesit të projektimit të profesor Ritchie-t është shkrimi. Ai përdor gjuhën dhe imazhet e pasura për të identifikuar ndjenjën dhe thelbin e asaj që mund të bëhet çdo projekt vlerë shoqërore

që ai ndërmerr. Poezia e tij ka krijuar arkitekturë të jashtëzakonshme dhe duhet njohur për atë që është – poezi e shkruar në tulla dhe gurë.

Jemi mirënjohës që pranuam librin e tij më të fundit të botuar nga Akademia Mbretërore e Arteve “Linja”, me poezi që ai ka shkruar më parë dhe gjatë punës në disa nga institucionet më të vizituara dhe më të rëndësishme në botë, si: Akademia Mbretërore e Muzikës në Londër, “The Spire” në Dublin, Stratford upon Avon’s Shakespeare Company Courtyard Theatre, Gjykatat e Skulpturave dhe Piramida të Luvrit, “La Vilette Cite des Sciences” në Paris, Muzeu i Artit Modern “Reina Sofia” dhe shumë të tjera.

Profesor Ritchie ka fituar më shumë se 70 çmime, duke përfshirë Çmimin “Iritecna” për Evropën dhe the Commonwealth Association of Architects Award for the Advancement of Architecture, dhe është përzgjedhur katër herë në listën e ngushtë për Çmimin Stirling të Institutit Mbretëror të Arkitektëve Britanikë (RIBA).

Ai i ofroi Ekipit të Drejtorisë së Urbanizmit të Prishtinës idetë dhe sugjerimet e tij, dhe ne jemi shumë më reflektues, të ndritur dhe të motivuar si rezultat i vizitës së Mjeshtrit në qytetin tonë.