TJD. Duke hyrë në sallonin e aktorëve e takova Dobrica Qosiqin. Të vetëm. Sapo desha ta përshëndes, u kthye dhe iku drejtë portës. Si të qe frikësuar? Pse? Pastaj e kthen kokën dhe më shikon. E shikoj edhe unë atë.
NUK KA MË : “TUNGJATJETA” ,
BEKIM !
Çfarë vëlon vallë nëpër kokën e tij?

(Bekim Fehmiu, “SHKËLQIM DHE TMERR, faqe 505)