Pavarësisht se sa i talentuar është një aktor, role të caktuara kërkojnë pak shtytje nga departamenti i flokëve dhe makijazhit.

Me parukën, maskën ose trupin e duhur disa personazhe mund të bëhen vërtet realë në ekran. Por, nganjëherë transformimi është kaq i madh, sa ju nuk e kuptoni se kush është aktori ose si duket në të vërtetë.

Bright Side mblodhi një koleksion fotografish të disa prej makijazheve më të mira dhe më befasuese të protetikës. Bëhuni gati për tu mahnitur!

1. Meryl Streep si Rabbi në “Angels in America” (2003)

2. Tilda Swinton si Lutz Ebersdorf ë “Suspiria” (2018)

3. Gary Oldman si Winston Churchill në “Darkest Hour” (2017)

4. Helena Bonham Carter si Ari në “Planet of the Apes” (2001)

5. Neil Patrick Harris si Count Olaf në “A Series of Unfortunate Events” të Netflix (2017)

6. Cate Blanchett si Bob Dylan në “I’m Not There” (2007)

7. Joey King si Gypsy Rose Blanchard në “The Act” (2019)

8. Eric Stoltz si Roy L. “Rocky” Dennis në “Mask” (1985)

9. Doug Jones si the Amphibian Man në T”he Shape of Water” (2017)

10. Carice van Houten si Melisandre në “Game of Thrones” (2011)

11. John Leguizamo si Clown në “Spawn” (1997)

12. Eddie Murphy si Saul në “Coming to America” (1988)

13. Glenn Close në filmin “Hook” (1991)

14. Anthony Hopkins si Alfred Hitchcock në “Hitchcock” (2012)

15. Eric Bana si Captain Nero në “Star Trek” (2009)

16. Tom Cruise si Les Grossman në “Tropic Thunder” (2008)

17. David Gyasi si Agreus Astrayon në “Carnival Row” (2019)

18. Glenn Close si Albert Nobbs në “Albert Nobbs” (2011)

19. Johnny Depp si Guy Lapointe në “Tusk” (2014)

20. Halle Berry si Dr. Ovid në “Cloud Atlas” (2012)