Nga: Han-shan
Përktheu: Fadil Bajraj

Njëfarë kritiku u përpoq të më përbuzte –
“Poezive tuaja u mungon e Vërteta Bazike e Taos”
E unë i kujtoj të moçmit
Që ishin të varfër dhe s’ua ndiente.
Më duhej të qeshja me të,
Ai krejtësisht e kishte huqur kuptimin,
Njerëzit si ai
Duhet t’i qepen fitimit të parave.