Duke filluar nga “Gënjeshtari” me regji të Ilir Bokshit, e deri te “E Vërteta” me regji të Agon Myftarit, janë gjithsej 9 shfaqje në konkurrencë zyrtare dhe shfaqja “Unë jam vetë grua” me regji të Kushtrim Koliqit, si jashtë konkurrencës.

Më poshtë shihni edhe orarin e plotë të shfaqjeve:

Festivali i Teatrove është festivali më i vjetër në Kosovës, i cili organizohet kryesisht në muajin Tetor dhe është ndër ngjarjet më të mëdha kulturore të vitit në Ferizaj. Është themeluar në vitin 1970. Fillimisht kishte funksionuar si festival amator, mirëpo pas vitit 2000 u bë festival profesionist, e sidomos pas vitit 2008 me pjesëmarrjen e trupave teatrove më të mira shqiptare nga Prishtina, Tirana, Korça, Elbasani, Shkodra, Prizreni, Peja, Gjakova, Gjilani, Ferizaj, Shkupi, Dibra, Tetova, etj. /KultPlus.com

Festivali do të mbahet nga 27 Gushti deri më 4 shtator.