Xhamia e E’ them Beut , prej 2 vitesh po i nënshtrohet restaurimit. E veçanta e kësaj xhamie qëndron tek dekoret , ku 700 metra  katrore është e tëra e pikturuar me dore te lire.

Osmanologu Ermal Nurja dhe restauratori Adrian  Cene rrefejnë  për ABC,  detaje rreth yllit të David rizbuluar gjatë fazës resturuese.

Historikun e xhamisë  së E’ them Beut  monument kulture dhe simbol i kryeqytetit ju ftojmë ta ndiqni në specialen e përgatitur nga  gazetarja Leontina Nika./abc news/