Gazmend Freitag with his portrait of Martin Camaj!  © Johann Traunwieser

Zemra dhe shpirti më tërheqin të pikturoj gjenialitetet shqiptare se ato i dua. Është pikërisht kufizimi dhe trishtimi, sakrifica, që më bën falënderues ndaj arritjeve të mia, për atë ç’ka ndjej, për ta sjellë tek “ju” nëpërmjet pikturës. I lindur dhe i dehur nga dashuria dhe arsyeja për të përjetësuar “emblema” shqiptare në gjithesi.

Gazmend Freitag: Martin Camaj

Gazmend Freitag: Martin Camaj, 2015