”Deep Purple” do të performojë më 28 maj në stadiumin e ARM-së në Shkup.

Gjatë një konference për shtyp, Avalon Production njoftoi koncertin e radhës të ”Deep Purple” i cili do të mbahet në stadiumin e ARM-së, në Shkup më 28 maj.

Kreu i produksionit Avalon, Boban Milloshevski tha se fatkeqësisht për tre vite për shkak të pandemisë së COVID-19 nuk mund të organizonin koncerte.

“Ndihem disi mirë sepse mendoj se ne, publiku dhe industria jemi gati të përpiqemi të kompensojmë vitet e humbura”, tha Milloshevski.

Duke theksuar se kjo konferencë është një lloj festimi i kthimit të jetës në normalitet, Milloshevski tha se brenda gjashtë ditëve do të mbahen pesë koncerte dhe se janë të gatshëm të kompensojnë vitet e humbura.

Publiku maqedonas dhe ai rajonal do të mund të dëgjojnë drejtpërdrejt këngët klasike  ”Smoke on the Water”, “Hush”, “Strange kind of Woman”, “Woman from Tokyo”, “Knocking at your back door”, “Highway star” dhe shumë hite të tjera që shënuan pesë dekadat e ekzistencës së grupit në historinë e muzikës.

Grupi konsiderohet si një nga më të mëdhenjtë e rock&roll-it të të gjitha kohërave ndërsa anëtarët e tij janë Ian Gillan, Ian Pace, Roger Glover, Steve Morse dhe Don Airey.