Lideri  i bendi Smashing Pumpkins, Billy Corgan, ka thënë që beson se inteligjenca artificiale do ta ndryshojë muzikën përgjithmonë.

Ai këtë koment e dha gjatë një interviste me DJ-in amerikan, Zach Sang.

“Inteligjenca artificiale do ta ndryshojë botnë përgjithmonë. Sepse posa artistët e rinj ta zbulojnë që mund ta përdorin IA-në për të luajtur me sistemin dhe për ta shkruar një këngë më të mirë, ata nuk kanë për t’i kaluar 10 mijë orë në bodrum si unë”, ka thënë Corgan.

“Përfundimisht, arti ka të bëjë me aftësitë dalluese. Dikush më tregoi pak kohë më parë se si punonte një reper i famshën, se si sillnin njerëz të ndryshëm të cilët e zgjidhnin bitën që u pëlqente më së shumti”.