Djali i madh i Princit William dhe Kate Middleton, Princi George, ka siguruar të ardhmen e tij si Mbret i Anglisë, por sipas informacioneve çifti ka shqetësim për dy fëmijët e tyre të tjerë, Princeshën Charlotte dhe Princin Louis.

Duka dhe Dukesha e Kembrixhit duan që të gjithë fëmijët e tyre të kenë karrierën e tyre. Megjithatë, thuhet se ata janë veçanërisht të shqetësuar për fëmijën e tyre më të vegjël, me shpresën se ai nuk do të përjetojë dramën mbretërore të pasardhësve.

Ajo që kërkohet është një jetë “normale”.

Duke folur për The Telegraph, ekspertja e çështjeve mbretërore Camilla Tominey tha se çifti është i vendosur të sigurojë që Charlotte dhe Louis do të kenë një karrierë larg jetës mbretërore. Duke shpjeguar, ai tha: “Shumë nga anëtarët jo të linjës së parë të familjes mbretërore kanë karrierën e tyre, kështu që ata nuk financohen nga taksapaguesit. Shkalla në të cilën Kembrixhit kërkuan të normalizonin jetën e fëmijëve të tyre tregon kryesisht drejtimin. “Po, për Princin George fati i tij është planifikuar, por a do të kenë karrierën e tyre Princesha Charlotte dhe Louis?”

“Ata duhet të kenë ekuilibrin e duhur të asaj që fëmijët e tyre duan të bëjnë me jetën e tyre dhe angazhimet e tyre mbretërore,” shtoi ai.

Agonia për “të voglin”

Sipas ekspertit mbretëror, çifti gjithashtu dëshiron të sigurojë që Louis të mos ndjekë gjurmët e Princit Andrew, djalit të dytë të Mbretëreshës Elizabeth. “Kate dhe William nuk duan që historia të përsëritet dhe Princi Louis të bëhet një mbret dhe të ndjekë gjurmët e Dukës së Jorkut”, tha ai.

Ekziston edhe çështja e planeve të Princit Charles për një monarki të kufizuar, në të cilën anëtarët e vjetër të familjes mbretërore tani gradualisht do të tërhiqen. Do të thotë që kur bëhet fjalë për fronin e Princit George, do të dobësohen edhe rolet mbretërore të Charlotte dhe Louis.

“Ne mund të shohim më pak anëtarë të familjes mbretërore në të ardhmen sesa jemi mësuar. Por pyetja është, a do të ketë mjaft anëtarë mbretërorë për t’u liruar? Në dekadën e ardhshme, gjithçka do të ndryshojë. “Edhe në lidhje me faktin se do të ketë më pak anëtarë të familjes mbretërore, do të ketë një rillogaritje se çfarë do të thotë saktësisht.” vuri në dukje Tominey.

Ai shtoi se kjo do ta bënte gjithashtu të ardhmen e monarkisë “disi të pasigurt”. “Ne kemi këtë model në të cilin mbretëresha ka qenë në krye gjatë gjithë kësaj kohe dhe të gjithë e dimë se në dekadën e ardhshme, gjithçka do të ndryshojë”, tha ai.