facebook sharing button

twitter sharing button
pinterest sharing button
email sharing button
sharethis sharing button

Shumica e kineastëve shqiptarë patjetër i kanë kushtuar një film burrneshave. Një temë tërësisht shqiptare, e cila ka tërhequr vëmendjen e mbarë botës, që nga televizionet e deri tek kinemaja.

Megjithëse këto tema, që nga gjakmarrja e deri tek burrneshat, e kanë plotësuar misionin e vet për ti rrëfyer shikuesit të huaj një pjesë të kulturës sonë, sërish vazhdojnë të riprodhohen e përsëriten.

Edhe filmi më i ri i regjisorit Andamion Murataj titulluar “Burri i shtëpisë”, frymëzohet nga disa burrnesha dhe historitë e tyre jetësore.

Murataj është larguar nga Shqipëria që në vitet ’90. Një gjë për të është pandryshueshme sa herë që kthehet, që vendi ynë është gjithmonë në ndryshim.

Për një artist duket se Tirana dhe Shqipëria ka shumë për të ofruar si një shoqëri në zhvillim, me drama dhe karaktere ëndërrimtarë dhe interesantë. Kjo pasyshim është lënda e duhur për një kinema të mirë./TopChannel/