Artisti i mirënjohur shqiptar me qëndrim në Milano, Adrian Paci, prezantohet me ekspozitë personale në “Musée d’art contemporain de Montréal”, Francë.

Ekspozita “The Column” është e hapur për publikun francez nga data 18 korrik deri më 6 gusht 2020, shkruan albinfo.ch.

Experiencat dhe përvoja e tij dhe e atyre që janë afër tij, Adrian Paci vë në dyshim çështje sociale dhe politike.

Referuar traditës së artit të tregimit, ai ofron një pasqyrim të historisë kolektive, identitetit, komunitetit, në një kontekst të mërgimit dhe migracionit.

Disa nga veprat e tij adresojnë gjithashtu rolin dhe statusin e artistit në shoqëri, me humor dhe poezi ndonjëherë kaustike.