“Ardhja e princërve”, është vepër e piktorit akademik Nevzat Bejtuli-Kica, e cila këto ditë është vendosur  në kabinetin e Zëvendëskryeministrit  të parë të Maqedonisë së Veriut, z.Artan Grubi.

Në vehte ka motivin e një tregimi për ardhjen e Skënderbeut (gjegjësisht kthimin e tij në Shqipëri) përmes Maqedonisë!

Në një këngë popullore të trevës  së Dërvenit kur mbërrin në  fshatin Orashë thotë ,,Jam i juj, sjam i huj, kah bjen udha për në Krujë”?

Vlera më e madhe e autoritetit  të Skënderbeut është  bashkimi i  principatave dhe defacto shëndrimin e shqiptarëve në komb dhe simbolizimin e përmledhjes së shqiptarëve anë e mbanë.

Në këtë tablo është vetë Skenderbeu me ,,tajfën e vetë,,duke ardhur këndej dhe ndalja e tyre para kullës në fshatin Orashë (Tetovë).