Ndërsa e gjithë bota po përjeton në një valë tjetër të nxehtësisë, njerëzit po përpiqen të mbajnë shtëpitë e tyre të freskëta.

Ndërsa shumica prej nesh pa dyshim do të jenë të lumtur të ketë disa ditë me diell, nuk është e gjitha argëtuese.

Meqenëse disa janë ende duke punuar nga shtëpia, është bërë një betejë e vazhdueshme për të mbajtur temperaturat e ulëta aq sa duhet për t’u përqendruar dhe për të qëndruar produktiv.

Në përpjekjet e tyre për të qenë sa më të freskët, shumë njerëz po pyesin nëse është më mirë të hapni apo mbyllni dritaret.

Në ditët e nxehta, instinkti juaj natyror mund të jetë të hapni dritaret për të lënë ajrin e freskët. Por kjo në fakt mund ta bëjë shtëpinë tuaj edhe më të nxehtë.

Rregulli që duhet të ndiqni është nëse është më nxehtë jashtë sesa brenda. Nëse temperatura është më e lartë jashtë sesa brenda, duhet t’i mbani dritaret dhe perdet tuaja të mbyllura. Kjo do të mbyllë nxehtësinë dhe do t’ju ndihmojë të mbani shtëpinë tuaj të freskët.Nëse, megjithatë, është më ftohtë jashtë ose fryen pak erë, atëherë duhet të hapni dritaret.