Marilyn Monroe është një ikonë që nuk vdes kurrë, një yll i shndritshëm që ka lënë ende pyetje pa përgjigje. Por, askush nuk e di për 21 fakte tronditëse për “perëndeshën” e bukurisë së Hollywood:

1-Marlyn Monroe kishte një koeficient inteligjence 168, më të lartë se Albert Ajnshtajn.

2-Emri i vërtetë i Marilyn Monroe ishte Norma Jeane Mortenson.

3-Marilyn Monroe ishte brune natyrale dhe i’u nënshtrua operacioneve plastike në mjekër dhe hundë në fillimet e karrierës së saj.

4-Ajo nuk i donte diamantët ashtu siç këndonte për to.

5-Marilyn Monroe i merrej goja.

6-Fustanet e saj kushtojnë shumë sot.

7-Natën e saj të fundit e kaloi në shtëpinë e Frank Sinatra – në kazinonë Cal Neva në kompaninë e bosit Sam Giancana.

8-Ajo u pagua vetëm 50 dollarë për fotot nudo.

9-Asaj i pëlqenin Beethoven, Mozart dhe Louis Armstrong.

10-Marilyn pëlqente të gatuante, dhe gatuante shumë mirë!

11- Ella Fitzgerald e ndërtoi karrierën e saj falë Marilyn Monroe.

12-Për 12 vite njerëzit vendosnin lule në varrin e Marilyn Monroe.

13-Monroe konvertoi besimin e saj në judaizëm pasi u martua me dramaturgun Arthur Miller.

14-Ajo donte dëshpërimisht të bëhej nënë.

15- Muzikanti Marilyn Manson e vendosi emrin e tij dhe të grupit të tij nga emrat e Marilyn Monroe dhe Charles Manson për të projektuar një dikotomi midis të mirës dhe të keqes.

16-Frank Sinatra i dhuroi Marilyn një qen maltez për ta mbështetur pas ndarjes me Arthur Miller.

17-Marilyn Monroe nuk u nominua kurrë për një çmim të “Academy Ward”.

18-Shumë njerëz kryen vetëvrasje kur zbuluan për vdekjen e saj.

19-Marilyn Monroe u varros me fustanin e saj të preferuar jeshil Puçi.

20-Ajo shkroi një autobiografi “Historia ime”.

21-Marilyn e kishte të vështirë të memorizonte frazat për rolet e saj në filma.