Qeveria e Britanisë së Madhe ka premtuar 10 milionë funde për Eurovizionin e sivjetmë, që do të mbahet në Liverpool, shkruan KultPlus.

Ndërkohë, 3000 bileta do të rezervohen vetëm për ukrainasit që tashmë jetojnë në Britani të Madhe.

Do të ketë një tarifë prej 20 £ për çdo shitje, me koston e subvencionuar nga DCMS për ata në skemën Homes for Ukraine, Skemën Familjare të Ukrainës dhe Skemën e Zgjerimit të Ukrainës, të cilët kanë të drejtë të aplikojnë për bileta.

Financimi i qeverisë ka për qëllim “të mbështesë sigurinë, marrëveshjet e vizave dhe aspekte të tjera operacionale të konkursit”, tha Departamenti për Dixhital, Kulturë, Media dhe Sport (DCMS).

Paratë do të mbështesin gjithashtu Këshillin e Qytetit të Liverpool-it, si dhe transmetuesin pritës, partneritetin e BBC-së me aktet ukrainase “për të siguruar një shfaqje bashkëpunuese”.thuhet në një deklaratë. Është hera e parë që qeveria konfirmon kontributin e saj financiar.