9.6 C
Tetovo
30-10-2020

Lajme

Teatër

Film

FILMI “VDEKJA E KALIT” PROJEKSION TË VEÇANTË NË “SEASON OF CLASSIC...

Arkivi Qendror Shtetëror i Filmit, i cili vitin e kaluar u bë anëtar i Shoqatës së Kinematekave Europiane...

​FILMI SHQIPTAR NË OSCAR 2021 PËRFAQËSOHET NGA “DERË E HAPUR”

Qendra Kombëtare e Kinematografisë ka bërë përzgjedhjen zyrtare nëpërmjet komisionit të posaçëm për filmin që do të çojë në Oscar 2021, “Derë...

Të Fundit

Arte Pamore

Pogradeci bën bashkë artistë nga shqipëtar

15 fotografë nga Shqipëria dhe trojet shqipfolëse, si Maqedonia e Veriut dhe Kosova u bënë pjesë e edicionit të katërt të ekspozitës...

“30 vjet art”, ekspozitë e Reshat Ametit në Hamami i Daut Pashës

Galeria Nacionale e Republikës së Maqedonisë Veriore informon se në objektin Hamami i Daut Pashës do të vendoset një ekspozitë retrospektive e...

Libri

GAZETARIA E OSCAR WILDE, NGA ARTI I KUZHINËS, FINESA DHE SHARMI I MODËS

Kur Oscar Wilde vdiq në vitin 1900, trashëgimia e tij letrare ishte në gjendje të mjerueshme. Wilde kishte...

NURIDIN AHMETI PUBLIKOI LIBRIN “INSTITUTI ALBANOLOGJIK 1953-1955”

Në aspektin strukturor kjo monografi ndahet në dy tërësi të mëdha. Së pari është dhënë...

Muzika

Lifestyle

Koha më e mirë e ditës për stërvitje

Gjetja e kohë për të ushtruar mund të jetë sfiduese, dhe gjëja më e rëndësishme është ta shfrytëzoni sa më shumë kur...

Amsterdami përdor fuqinë e luleve për rrugë më të sigurta

Amsterdami është i famshëm për biçikletat, por tani autoritetet po shfrytëzojnë fuqinë e luleve për ta bërë qytetin më të sigurt për...

Trashëgimi